Terug naar overzicht

Rabelink Logistics neemt Gesink Transport over.

Rabelink Logistics neemt Gesink Transport over.

Rabelink Logistics neemt met ingang van het nieuwe jaar Gesink Transport over. Met deze deal gaan ook alle circa 140 medewerkers, alsmede de ruim 100 vrachtwagens en 115 opleggers, van Gesink over. Om een soepele overgang voor medewerkers èn klanten te garanderen, blijft de huidige eigenaar Arno Gesink in functie gedurende de integratieperiode van drie jaar.



Foto: Trudi en Arno Gesink, Manfred Köhler en Alwin Schweckhorst.



Vanaf 1 januari 2021 maakt Gesink Transport uit Zelhem deel uit van Rabelink, dochteronderneming van de Duitse Huettemann Group. “We zijn blij, dat we in de partnerschapsonderhandelingen een overeenkomst hebben kunnen vinden, die tot tevredenheid stemt”, zegt Rabelink's algemeen directeur Alwin Schweckhorst. “De overname is een win-win situatie voor alle partijen.”



Toekomst van medewerkers verzekerd.

Gesink Transport -al vier generaties een familiebedrijf, gespecialiseerd in transport binnen de Benelux en naar Duitsland- heeft de afgelopen tijd een snelle bedrijfsgroei doorgemaakt. Om het potentieel van deze groei volledig te kunnen benutten, was de grootste investering uit de geschiedenis van het bedrijf noodzakelijk geweest. Daartoe behoorden, naast uitbreiding van de vestiging in Zelhem (verdubbeling van overslagcapaciteit, magazijn- en kantoorruimte), ook urgente zaken als automatisering en digitalisering van werkprocessen. “Gezien mijn leeftijd kan ik deze grote stap niet zetten”, zegt Arno Gesink (62). “Dat zou eigenlijk de rol van Stephan Keuter worden. Hij maakt samen met mij deel uit van de directie en draaide de afgelopen jaren al warm om het bedrijf op een dag over te nemen. Maar als gevolg van de coronacrisis, was het op korte termijn niet mogelijk om de financiering rond te krijgen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een oplossing, die vooral de toekomst van mijn medewerkers verzekert. Zij hebben er tenslotte voor gezorgd, dat we er zo goed voor staan”, benadrukt Arno Gesink. Hij vervolgt: "In Rabelink en Huettemann werd de perfecte partner voor een bedrijfsoverdracht gevonden. Als familiebedrijf delen we dezelfde waarden en staan de belangen van onze medewerkers èn klanten centraal, dat is het belangrijkste. Ik ben ervan overtuigd, dat zij bij Rabelink en als onderdeel van de Huettemann Group in goede handen zijn. Bovendien is Rabelink, net als wij, een Achterhoeks bedrijf. We spreken dus dezelfde taal.”



Ook voor Rabelink is Gesink Transport een goede match. “Naast de culturele aspecten zien we een groot synergiepotentieel tussen beide bedrijven”, vertelt Alwin. “Ten eerste kunnen we door deze overname de bestaande relaties aan beide zijden beter bedienen. Ten tweede komt de klantenstructuur van Gesink Transport precies overeen met onze gewenste doelgroep: voornamelijk kleine tot middelgrote bedrijven, die voor de oplossing van hun logistieke uitdagingen een partner zoeken, die op hun eigen niveau acteert. De overname biedt ook de bestaande klanten van Gesink Transport een mogelijke meerwaarde: als 3PL+ logistiek dienstverlener bieden we niet alleen transport aan, maar ook uitgebreid supplychainmanagement onder één dak, van lucht- en zeevracht, transport en expeditie tot opslag en ‘value added services’."



Versterking van de Nederlandse activiteiten.

Voor Huettemann betekent de overname een versterking van de Nederlandse bedrijfstak. “De druk op de logistieke sector neemt toe, groei is daarom essentieel om op de lange termijn een goede marktpositie te behouden”, zegt Manfred Köhler, directeur van de Huettemann Holding. “Rabelink heeft zich de afgelopen decennia uitstekend ontwikkeld, met deze stap stellen we onze positie veilig als toonaangevende middelgrote logistiek dienstverlener binnen onze regio en daarbuiten.” In de gerenommeerde ranglijst van logistiek.nl, met de 100 belangrijkste logistiek dienstverleners in Nederland, bezet Rabelink momenteel de 45e plaats (het jaar ervoor plek 61).



Geen gevolgen voor medewerkers en klanten.

Ondanks de overgang per 1 januari a.s., verandert er voor de medewerkers en klanten van Gesink weinig. Het personeelsbestand wordt volledig overgenomen, inclusief alle rechten en plichten, net als het complete wagenpark. Ook de vestiging in Zelhem en het merk ‘Gesink’ zelf blijven behouden. “We geven onszelf drie jaar de tijd voor de integratie”, laat Manfred Köhler weten. “Tijdens die periode blijven Arno Gesink en Stephan Keuter in functie, zodat we in alle rust de medewerkers; klanten; structuren en processen kunnen leren kennen en daarmee voor een soepele integratie kunnen zorgen. Ons gezamenlijke doel is, dat medewerkers en klanten in hun dagelijkse werk zo weinig mogelijk van de overname merken. In feite verandert in eerste instantie alleen de bedrijfsnaam op het briefpapier.”



De directies van Rabelink en Gesink hebben de afgelopen weken gezamenlijk contact opgenomen met klanten en partners om de verdere voortgang te bespreken.



Meer informatie over en de contactgegevens van Rabelink Logistics vindt u hier (bedrijfsprofiel).



Meer informatie over en de contactgegevens van Gesink BV Zelhem vindt u hier (bedrijfsprofiel).


 
 
Over Transport.nl

Transport.nl is hét nieuwe portal voor en door transporterend Nederland. Wij bieden een selfservice omgeving waarbinnen bedrijven zich uitstekend kunnen profileren. De inhoud van de website moet zoveel mogelijk door transporteurs (of aan de transportbranche gerelateerde bedrijven) tot stand komen. Bedrijven kunnen op Transport.nl zelf zeer uitgebreide bedrijfsprofielen aanmaken, (binnenkort) ladingen uitwisselen, offerteaanvragen van (nieuwe) klanten ontvangen, vacatures plaatsen, cv’s doorzoeken, opleidingen aanbieden, nieuws delen en nog veel meer.

Maak nu gratis een account aan!